Friday, January 2, 2009

Πισώπλατες μαχαιριές στην ελληνικότητα της Παιδείας μας

"Η Ιστορία δεν γράφεται από τους γραφιάδες, η Ιστορία της Κύπρου έχει γραφτεί με το αίμα των ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α."

Απο την "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ"
Ύστερα από πολυήμερη δημόσια σύγκρουσή του με τον πρόεδρο της ΠΑΔΕΔ (Οργάνωση δασκάλων) για το πολύκροτο θέμα της επαναγραφής της Ιστορίας μας, ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε με στόμφο, ότι δεν κινδυνεύει η Ελληνικότητα της παιδείας μας.








-
Ωστόσο, αυτές οι διαβεβαιώσεις αυτοεξουδετερώθηκαν, καθώς την ίδια ώρα τα «αόρατα» χέρια στο υπουργείο Παιδείας, σε συγχορδία με τα ΑΚΕΛικά παρακλάδια, συνεχίζουν εργολαβικά το υπονομευτικό έργο τους σε βάρος της Ελληνικότητας της Παιδείας μας, αλλά και της παραχάραξης της ιστορίας με πρώτο θέμα την υπόσκαψη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.
Την ώρα που η δημόσια αντιπαράθεση προσλάμβανε εκρηκτικές διαστάσεις με την έντονη αντίδραση των μαζικών κοινωνικών φορέων, η ΣΕΚ, η «Αλλαγή» των εκπαιδευτικών Μέσης, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, ο υπουργός Παιδείας άρχισε να αναδιπλώνεται και να βάζει νερό στο κρασί του με τη φράση, το θέμα θεωρείται λήξαν.
Εν μέσω της υπουργικής αναδίπλωσης, η οποία αποσκοπούσε βασικά σε εξευμενισμό της εξοργισθείσας κοινής γνώμης, παρουσιάσθηκε η δημοσκόπηση της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» με τον τρανταχτό τίτλο «ΒΟΥΤΙΑ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».
Η δημοσκόπηση ήταν καταπέλτης για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και γενικά την κυβέρνηση, αφού καταδείκνυε τη «σοβαρή αδυναμία τους να πείσουν την κοινή γνώμη, ακόμη και τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, για το χειρισμό της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».
Γράφει κατά λέξη ο «ΠΟΛΙΤΗΣ» στη δημοσκόπησή του, η οποία τιμωρεί τον πρόεδρο και την κυβέρνηση και καθίσταται εφιάλτης για τους εξ’ επαγγέλματος παραχαράχτες της ιστορίας:
«Παρά το γεγονός, ότι οι δείκτες οικονομικής αισιοδοξίας βρίσκονται στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων δύο χρόνων, τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση βγαίνουν αλώβητοι από την κρίση αυτή στα μάτια της κοινής γνώμη. Παρά ταύτα στο εσωτερικό μέτωπο η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει ακόμα και μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ για την ανάγκη αλλαγής των βιβλίων Ιστορίας. Μόνο το 41% των ΑΚΕΛικών τάσσονται υπέρ των σχετικών προθέσεων, ενώ στο σύνολο της κοινής γνώμη το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 28%».
Μετά το κυβερνητικό αυτομαστίγωμα και το ταρακούνημα («σοκ» κατά το αγγλοσαξωνικό) των ΑΚΕΛικών υψηλών δωμάτων από την εν λόγω δημοσκόπηση, ξεκίνησε συντονισμένη εκστρατεία αναστήλωσης του χαμένου κύρους του υπουργού Παιδείας και της πληγείσας αξιοπιστίας της κυβέρνησης.
Για ανατροπή του αρνητικού κλίματος, το οποίο κορυφώθηκε με τα συντεταγμένα πυρά που εξαπέλυσαν κατά των κυβερνητικών πολιτικών, όλα τα κόμματα, πλην φυσικά του ΑΚΕΛ (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ), παρενέβη δημοσίως ο πρόεδρος Χριστόφιας να μας διαμηνύσει με το γνωστό ύφος του, ότι δεν κινδυνεύει η Ελληνικότητα της Παιδείας μας, ούτε ο τόπος οδεύει σε δρόμο αφελληνισμού.
Μάλιστα ανεφώνησε την περιβόητη φράση: «Να μη φοβάται κανένας από αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία. Εμείς και τους αγωνιστές και τους αγώνες τους τιμούμε και θα κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ. Έχουν να φοβηθούν μόνον όσοι δεν συνδράμουν ώστε η αλήθεια να λάμπει».
Στην προεδρική συχνότητα συνδέθηκε αμέσως ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος με ομιλίες του σε μνημόσυνα ηρώων της ΕΟΚΑ και με μεταμορφωμένες δημόσιες δηλώσεις του, εξήρε το μεγαλείο των μαρτύρων της Κυπριακής Ελευθερίας και των ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα.
Το τραγικό όμως της όλης σκηνοθετημένης συγχορδίας είναι ότι την ίδια ώρα, τα ΑΚΕΛικά όργανα και οι συνοδοιπόροι τους, κτυπούσαν πισώπλατα την Ελληνικότητα της παιδείας μας και της εθνικής μας φυσιογνωμίας με ενέργειες που κάθε άλλο ευθυγραμμίζοντο με τις προεδρικές διαβεβαιώσεις και τις υπουργικές νουθεσίες.
Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς σύγχυσης που προκαλούν στο λαό κατά αριστοτεχνικό τρόπο οι δόκτορες της ΑΚΕΛικής προπαγάνδας, οι πολίτες παρακολουθούν με αμηχανία τα τεκταινόμενα και ευλόγως διερωτούνται:
• Μήπως είναι τυχαίο γεγονός, το ξέσκισμα και κάψιμο Ελληνικών σημαίων (χωρίς να τους προκαλέσει κανένας) από νεολαίους της ΕΔΟΝ, υπό την απόλυτη ανοχή του ΑΚΕΛ και την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης;
• Είναι τυχαία η άρνηση μερίδας μαθητών να εναντιωθούν στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου σε σχολική γιορτή; (Του Εθνικού Ύμνου που εκθειάζει μόνο το υπέρτατο αγαθό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και τίποτε άλλο).
• Είναι τυχαία πράξη η προσπάθεια των καθοδηγητών της ΕΔΟΝίτικης επαγρύπνησης να εμποδίσουν την είσοδο Ελληνικών σημαίων στη μαθητική εκδήλωση προς τιμή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου;
• Είναι τυχαία η (στρατευμένη) αρθρογραφία που βλέπουμε συχνά-πυκνά στον Τύπο, η οποία αναφέρεται σε Ελληνόφωνη και όχι ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινότητα της Κύπρου;
• Είναι τυχαία η κυβερνητική απόφαση που οδήγησε στη σιωπηλή υποστολή της Ελληνικής σημαίας από το ΡΙΚ, η οποία ήταν αναρτημένη για πολλές δεκαετίες;
Τα παραδείγματα της ανθελληνικής νοοτροπίας των κυβερνώντων ή καλύτερα της συγκροτημένης προσπάθειας για αποεθνικοποίηση της Παιδείας, αλλά και της σταδιακής εδραίωσης της Κυπριακής συνείδησης η οποία θα έχει ως μετεξελικτική κατάληξη τη δημιουργία Κυπριακού Έθνους στην Κύπρο, είναι πολλά και συχνά.
«ΙΣΤΟΡΙΚΗ» ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α. ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΛ
Όμως, για εκείνους που διατείνονται ότι κινδυνολογούμε, τους αποκαλύπτουμε τη περίφημη δήλωση του Ανδρέα Χρήστου νυν δημάρχου Λεμεσού, πρώην βουλευτή, υπουργού και ΑΚΕΛικού πρωτοκλασάτου ιστορικού στελέχους, με την οποία αμφισβητεί την Ελληνικότητα μας ως Ελληνοκυπρίων πολιτών.
Ιδού, τι είπε κατά λέξη ο Ανδρέας Χρίστου κατ’ ιδίαν στον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Χρήστο Γ. Ζαχαράκι (βιβλίο «Άκρως απόρρητο ειδικού χειρισμού» - Κατάθεση μνήμης και στοχασμών 1979 – 2004, έκδοση Α.Α. Λιβάνη σελ. 343).
«Ο Α. Χρήστου, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ και υιός Ακελικού βουλευτού, μου ανέφερε τα εξής χαριτωμένα, στις 10 Απριλίου:
‘Ο ισχυρισμός για ύπαρξη Ελληνισμού στην Κύπρο συνιστά εσφαλμένη και αναληθή θέση. Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Ε/κυπρίους αποτελεί συμπτωματικό γεγονός, γιατί αυτή επεβλήθη από μερικές εκατοντάδες Έλληνες, όταν στην Κύπρο ζούσε γηγενής πληθυσμός 500.000 ατόμων επί των οποίων θα μπορούσαν να έχουν υπερισχύσει οι Αιγύπτιοι ή οι Φοίνικες!’»
Πραγματικά, η ομολογία του Ανδρέα Χρήστου που αφήνει άναυδους τους πάντες, πλην ίσως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Παιδείας και τους στρατευμένους συντρόφους τους, μας υποχρεώνει να ολοκληρώσουμε το άρθρο αυτό, βάζοντας μια μεγάλη τελεία, η οποία θα σημαδεύει αιώνια την ιστορία αυτού του τόπου, την οποία οφείλουμε να ξαναγράψουμε αν βέβαια επιμένουν, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς φόβο και πάθος. Μα προπαντός να γραφτεί ολόκληρη η αλήθεια και όχι η μισή, όπως επιδιώκουν τα ΑΚΕΛικά όργανα, που παρεμπιπτόντως τους παραπέμπουμε στην οργή του σοσιαλιστή ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος δημοσίως δήλωσε, πως το «πιο ακριβό κομμάτι της ζωής μου είναι η συμμετοχή μου στον επικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 για το οποίο δηλώνω υπερήφανος», διαμηνύοντας με αυστηρό ύφος, πως η Ιστορία, δεν γράφεται από τους γραφιάδες, η ιστορία της Κύπρου έχει ήδη γραφτεί με το αίμα των ηρώων της ΕΟΚΑ».





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails