Monday, October 29, 2012

Η θεωρία της μετατόπισης των πόλων που συντάραξε τον Αϊνστάϊν!


Θα μπορούσε η άνιση κατανομή των πάγων στην Ανταρκτική να πυροδοτήσει μια μετατόπιση των πόλων του πλανήτη, με καταστροφικές συνέπειες για την ζωή όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα;

Σημείωση Ελεύθερης ΕπιστήμηςΣυνδέστε το άρθρο αυτό με το προηγούμενο άρθρο μας που αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το γεγονός οτι οι πάγοι στην Ανταρκτική αυξάνονται ενώ στον Βόρειο Πόλο μειώνονται...

Το άρθρο αυτό, γραμμένο το 1989, από τον συγγραφέα Ρίτσαρντ Νουν είναι ακόμα επίκαιρο, αν αναλογιστούμε τις πρόσφατες και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες γύρω από τις κλιματολογικές αλλαγές, την παγκόσμια άνοδο ή πτώση της θερμοκρασίας, την τήξη ή την επέκταση των πάγων, το φαινόμενο Ελ Νίνιο κ.ο.κ.  

Η θεωρία του Ρίτσαρντ Νουν, σύμφωνα με την οποία οι πολικοί πάγοι της Ανταρκτικής αναπτύσσονται με ασταθή τρόπο, ικανό να προκαλέσει μια καταστροφικών διαστάσεων μετατόπιση των πόλων, αξίζει την προσοχή μας. Θα δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο σε δύο συνέχειες και το δεύτερο μέρος θα υπάρχει στο επόμενο τεύχος του NEXUS με μια περίληψη των πρόσφατων - και συχνά αντιφατικών - αναφορών για τις κλιματολογικές αλλαγές, με σκοπό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει πραγματικά στο κλίμα του πλανήτη μας.

Duncan Roads

Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ



Αραγε..
θα μπορούσαν να εξηγηθούν τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την ιστορία της Γης, εάν δεχόμασταν ότι ο εξωτερικός φλοιός της Γης γλίστρησε πάνω από το εσωτερικό της τμήμα, αλλάζοντας την θέση των πόλων σε σχέση με την επιφάνεια της Γης; 

Ναι, λέει ο Τσαρλς Χάπγκουντ (Char les Η. Hapgood) συγγραφέας του βιβλίου "Earth's Shifting Crust" (1958). Την έκδοση αυτού του βιβλίου χαιρέτησαν με ενθουσιασμό οΆλμπερτ Αϊνστάιν και ο καθηγητής γεωλογίας του Χάρβαρντ, Κίρτλεϊ Μάδερ (Kirtley F. Mather).

Κατά την διάρκεια της επταετούς έρευνας για το βιβλίο μου, "5/5/2000 Ice: The Ultimate Disaster" o καθηγητής Χάπγκουντ με παρακινούσε να παρουσιάσω μια σύνθεση των απόψεων μου για αυτά τα θέματα. 

Είχε ένα εξαίρετο μυαλό, που φώτιζε τα σκοτάδια στα οποία κατοικούν οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Την περίοδο που προηγήθηκε του θανάτου του, με βοηθούσε, και του είμαι βαθύτατα υπόχρεος για την υπομονή του στην απάντηση των αναρίθμητων ερωτήσεων μου, και για την πρόσβαση στο ανέκδοτο υλικό του.

Τα τελευταία 25 χρόνια, προέκυψαν πάρα πολλά νέα δεδομένα που ενίσχυσαν την άποψη ότι έχει αλλάξει η επιφάνεια της Γης. Όμως, στις κυριότερες αναλύσεις που έχουν δημοσιευτεί γι' αυτό το θέμα, η έμφαση έχει δοθεί στην μετακίνηση των ηπείρων, και όχι τόσο στην μετατόπιση του φλοιού. Η αρχή της μετακίνησης των ηπείρων υποστηρίζει ότι οι ήπειροι έχουν τη δική τους ανεξάρτητη κίνηση, και πλησιάζουν ή απομακρύνονται η μία από την άλλη εξαιτίας των γεγονότων που συμβαίνουν στο εσωτερικό της Γης.

Ο καθηγητής Χάπγκουντ απέδειξε ότι η θεωρία της μετακίνησης των ηπείρων (ή εξάπλωση του θαλάσσιου πυθμένα) όπως παρουσιάστηκε στο κοινό, δημιούργησε ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν μονάχα εάν υποθέσουμε ότι ολόκληρο το εξωτερικό κέλυφος της γης έχει περιοδικά μετατοπισθεί. 

Μάλιστα, στο βιβλίο του αιτιολόγησε πως τέτοιες "μετατοπίσεις πόλων" μπορούν πράγματι να προκαλέσουν μετακινήσεις των ηπείρων. 

Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα χιλιάδων χρονολογήσεων (με τη χρήση άνθρακα 14), των κλιματολογικών γεγονότων των τελευταίων 100.000 ετών, ο Χάπγκουντ απέδειξε ότι το εξωτερικό κέλυφος της Γης "γλίστρησε" πάνω από το εσωτερικό της, αλλάζοντας την σχετική θέση των πόλων, τρεις φορές κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Η τελευταία αλλαγή αυτού του είδους θα πρέπει να έγινε στο τέλος της περιόδου των παγετώνων, πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στην μετακίνηση ή στην μετατόπιση ολόκληρου του φλοιού της Γης, θα πρέπει να κατανοηθούν ορισμένα γεγονότα σχετικά με τον πλανήτη μας. Πρώτον, το ότι ο φλοιός της Γης είναι πολύ λεπτός. Οι εκτιμήσεις για το πλάτος του ποικίλουν από το ελάχιστο, των περίπου 20 μιλίων, έως το μέγιστο, των 40 περίπου μιλίων (ή 10 με 50 μίλια (Εκδ.)

Άρα, αυτό αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό λιγότερο από το ένα δέκατο του ενός εκατοστού της διαμέτρου της Γης (συγκεκριμένα, 0,0025 έως 0,005% της διαμέτρου του ισημερινού του πλανήτη). 

Δεύτερον, ότι το λεπτό αυτό στρώμα αποτελείται από ένα σχετικά στέρεο, κρυσταλλικό βράχο, αλλά είναι ραγισμένο σε αρκετά σημεία - όπως στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, στα τεκτονικά ρήγματα στο Μπρέβαρντ (Brevard) και την Μοτάγκουα (Motagua) - και δεν έχει μεγάλη αντοχή.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ακριβώς κάτω από τον φλοιό βρίσκεται ένα στρώμα το οποίο θεωρείται εξαιρετικά αδύναμο, γιατί πιθανότατα είναι πολύ θερμό για να κρυσταλλοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, πίστευεται ότι η πίεση σε αυτό το βάθος καθιστά τον βράχο εξαιρετικά εύκαμπτο κι έτσι υποχωρεί εύκολα στις πιέσεις. Υποτίθεται ότι σε αυτό το βάθος ο βράχος είναι ιδιαίτερα παχύρρευστος δηλαδή είναι υγρός αλλά πολύ πυκνός, σαν τη ζεστή πίσσα. Είναι γνωστό ότι ένα παχύρρευστο υλικό θα υποχωρήσει εύκολα σε μια συγκριτικά ελαφριά πίεση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και μπορεί να μην συμπεριφερθεί σαν στερεό υλικό εάν υποβληθεί σε μια ξαφνική πίεση όπως αυτή ενός σεισμικού κύματος.

ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Εάν ασκηθεί μια ήπια πίεση, κατά μήκος του φλοιού της Γης, για να τον σπρώξει προς μια κατεύθυνση, και εάν η πίεση αυτή διατηρηθεί σταθερή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι γνωστό ότι ο φλοιός θα μετατοπισθεί πάνω στο εύκαμπτο και παχύρρευστο κατώτερο στρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο φλοιός θα μετακινηθεί σαν μια ενιαία μονάδα - ολόκληρος ο φλοιός την ίδια στιγμή. Η ιδέα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πολυσυζητημένη θεωρία των μετακινούμενων ηπείρων, όπου οι ήπειροι μετακινούνται ξεχωριστά, σε διαφορετικές κατευθύνσεις στην διάρκεια δισεκατομμυρίων ετών.



Ο Χάπγκουντ ξεκαθάρισε αυτό το σημείο:

"Ας φανταστούμε εν συντομία τις συνέπειες μια μετατόπισης ολόκληρου του εξωτερικού φλοιού της Γης. Πρώτον, θα υπάρξουν αλλαγές στο γεωγραφικό πλάτος. Θα αλλάξουν οι αποστάσεις των σημείων στην επιφάνεια της Γης από τον ισημερινό. Ορισμένα θα μετακινηθούν πιο κοντά στον ισημερινό και άλλα πιο μακριά. Τα σημεία που βρίσκονται αντικριστά στις πλευρές της Γης θα μετακινηθούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα, εάν η Νέα Υόρκη μετακινηθεί 2.000 μίλια νότια, ο Ινδικός Ωκεανός, που βρίσκεται διαμετρικά απέναντι, θα μετακινηθεί 2.000 μίλια βόρεια.

Πάντως, δεν θα μετακινηθούν όλα τα σημεία πάνω στην επιφάνεια της Γης σε ίδιες αποστάσεις. Για να το φανταστεί αυτό ο αναγνώστης θα πρέπει να πάρει μια υδρόγειο πάνω στο στήριγμα της, και να την γυρίσει. Θα δει ότι ενώ ένα σημείο στον ισημερινό κινείται γρήγορα, τα σημεία κοντά στους πόλους κινούνται αργά. 

Σε μια δεδομένη στιγμή ένα σημείο κοντά στον ισημερινό μετάκινείται πολύ μακρύτερα από ένα σημείο κοντά στον πόλο. Έτσι, σε μια μετατόπιση του φλοιού, υπάρχει ένας μεσημβρινός γύρω από την Γη ο οποίος αναπαριστά την κατεύθυνση της κίνησης και τα σημεία σε αυτόν τον κύκλο θα μετακινηθούν μακρύτερα. Δύο σημεία, 90 μοίρες μακριά από αυτή την γραμμή θα αντιπροσωπεύουν τα "αξονικά σημεία" της κίνησης. Όλα τα υπόλοιπα σημεία θα μετατοπισθούν ανάλογα με την απόσταση τους από αυτόν τον μεσημβρινό.

Φυσικά, οι κλιματολογικές αλλαγές θα είναι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογες με τις αλλαγές στο γεωγραφικό πλάτος, και επειδή οι περιοχές στις αντικριστές πλευρές της υδρογείου θα μετακινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, ορισμένες περιοχές θα γίνουν πιο κρύες ενώ άλλες πιο ζεστές- μερικές θα υποστούν δραστικές αλλαγές στο κλίμα τους, άλλες μέτριες και σε μερικές δεν θα συμβεί καμία απολύτως αλλαγή.

Ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας παγκόσμιας μετατόπισης του φλοιού; 
Κατά την διάρκεια μιας μετατόπισης των πόλων, καθώς τρισεκατομμύρια τόνοι πάγωνκαι νερού από τον Νότιο Πόλο θα κατέβαιναν με ορμή προς τον ισημερινό σε ένα καταστροφικό κύμα ύψους εκατοντάδων ποδών και καθώς τρισεκατομμύρια τόνοι πάγων και νερού από τον Βόρειο Πόλο θα κατευθύνονταν προς τον ισημερινό, οι δυνάμεις της φύσης θα έχαναν την ισορροπία τους και θα εκδηλώνονταν με ιδιαίτερα "άγριο" τρόπο, αναζητώντας μια νέα ισορροπία. 

Θα εκρηγνύονταν ηφαίστεια, παλιρροιακά κύματα θα ξεσπούσαν πάνω στην στεριά, τυφώνες ανυπολόγιστης έντασης θα σάρωναν την υδρόγειο, και σεισμοί θα ξέσκιζαν την επιφάνεια της Γης. Τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας που θα βρίσκονταν στον δρόμο αυτής της φυσικής καταστροφής θα απελευθέρωναν ανεξέλεγκτες ποσότητες ραδιενέργειας, δημιουργώντας "νεκρές ζώνες" τεράστιας έκτασης".

Είναι ξεκάθαρο ότι μονάχα λίγοι επιζήσαντες - όσοι θα βρίσκονταν στο διάστημα, ή ένας-δύο στα "αξονικά σημεία" του Χάπγκουντ - θα παρέμεναν ζωντανοί για να αντιμετωπίσουν τις κλιματολογικές αλλαγές που θα είχαν προκύψει.

Προκαλώντας μια μετατοπιση των πολων



Αν χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό των στοιχείων που παρουσίασε ο Χάπγκουντ , θα μπορέσουμε να δώσουμε μια πολύ απλοποιημένη εξήγηση της πρόκλησης μιας μετατόπισης του φλοιού.

Η Γη είναι μια στρογγυλή μπάλα η οποία στριφογυρίζει στο διάστημα και "ταλαντεύεται" καθώς περιστρέφεται. Στο νότιο ημισφαίριο υπάρχει μια ήπειρος από πάγο, μεγαλύτερη από την Ευρώπη. 

Ο πάγος αυτός βρίσκεται πάνω και επεκτείνεται, πέρα από την γη στην οποία στηρίζεται και τώρα (1989) έχει πάνω από δύο μίλια ύψος. Η μάζα του πάγου στην Ανταρκτική δεν κατανέμεται ισομερώς στον πόλο. 

Πράγματι, το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου βάρους της μάζας του πάγου βρίσκεται - κατά ένα μεγάλο ποσοστό - στην μία πλευρά του πολικού άξονα.
Καθώς η μάζα του πάγου μεγαλώνει, γίνεται βαρύτερη και καθώς αυξάνει σε βάρος, η μαζική συσσώρευση του επιδεινώνει την έλλειψη ισορροπίας στην ταλάντωση της Γης. Το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι παρόμοιο  με  αυτό  που  παρατηρούμε  όταν μπλέκονται βαριά ρούχα στην μια πλευρά ενός κάδου πλυντηρίου που στύβει τα ρούχα  περιστρεφόμενο  με   μεγάλη ταχύτητα:   Η  ταλάντωση γίνεται εντονότερη.

Χρόνο με τον χρόνο, ο πάγος της  Γης γίνεται  όλο  και  πιο βαρύς, μέχρι που η κλίση του άξονα δεν θα μπορεί πλέον να υπερνικήσει  την φυγόκεντρο δύναμη του περιστρεφόμενου σώματος. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, οι πολικοί πάγοι εκσφενδονίζονται με τρομερή ταχύτητα προς την γραμμή της μεγαλύτερης περιστροφής της Γης: Στον ισημερινό. Όταν συνέβη  μια τέτοια μετατόπιση πόλων, το μεγαλύτερο ποσοστό  των  έμβιων  όντων   καταστράφηκε, συμπεριλαμβανομένων και των ασήμαντων προσπαθειών του ανθρώπου να αναπτύξει πολιτισμό.

Ο Χάπγκουντ απέδειξε ότι οι σημερινοί παγετώνες της Ανταρκτικής είναι απλώς οι τελευταίοι πολλών χιλιάδων οι οποίοι υπήρξαν στο παρελθόν. 

Γεωλογικές καταγραφές αποκαλύπτουν ότι αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίοι μιας σειράς αστραφτερών δολοφόνων των γήινων μορφών ζωής.

Όπως εξήγησα και στο βιβλίο μου "5/5/2000 Ice: The Ultimate Disaster", o κύκλος του σχηματισμού των πάγων και η μετατόπιση του φλοιού θα συνεχίσουν να επανεμφανίζονται γιατί το περισσότερο χιόνι που πέφτει στις περιοχές των πόλων δεν λιώνει η θερμοκρασία του αέρα είναι πολύ χαμηλή.

Αντίθετα αποθηκεύεται, και μετατρέπεται σε παγετώνα. Καθώς αυτό συνεχίζεται για χιλιάδες χρόνια, η μάζα του πάγου αυξάνεται μέχρι να συμβεί μια απότομη περιστροφή του πλανήτη. Τότε η Γη μετατοπίζεται πάνω στους άξονες της, προκαλώντας σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και παλιρροιακά κύματα σχεδόν απίστευτης έκτασης και έντασης, καθώς ανακατατάσσονται ολόκληρες ήπειροι και θαλάσσιες περιοχές. Και τότε, ο πάγος αρχίζει ξανά να συσσωρεύεται. Αυτή τη φορά στις νέες πολικές περιοχές.

Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΠΓΚΟΥΝΤ

Αφού διατύπωσε την θεωρία του, ο Χάπγκουντ ζήτησε την γνώμη και την συμβουλή του μεγάλου επιστήμονα, του Αλμπερτ Αϊνστάιν.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Είναι ξεκάθαρο ότι μονάχα λίγοι επιζήσαντες - όσοι θα βρίσκονταν στο διάστημα, ή ένας-δυο στα "αξονικά σημεία" του Χάπγκουντ - θα
παρέμεναν ζωντανοί για να αντιμετωπίσουν τις κλιματολογικές αλλαγές που θα είχαν προκύψει.

Ο κόσμος τους άλλαξε από Εύκρατη ζώνη σε Κατεψυγμένη
ζώνη. Εκατομμύρια ζώων (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) μετακινήθηκαν ξαφνικά από ένα εύκρατο κλίμα σε ένα κλίμα με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Ο Αϊνστάιν έγραψε:

"Παίρνω συχνά επιστολές από ανθρώπους που θέλουν να τους πω τη γνώμη μου και να τους συμβουλεύσω, πάνω στις αδημοσίευτες ιδέες τους. Δεν χρειάζεται να πω ότι πολύ σπάνια αυτές οι ιδέες διακρίνονται -για την επιστημονική εγκυρότητα τους. Όμως, οι πρώτες επιστολές που έλαβα από τον κύριο Χάπγκουντ με συντάραξαν...

Πατήστε εδω για συνέχεια..

1 comment:

Anonymous said...

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ "ΦΡΕΝΑΡΕΙ" ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΤΕΣΛΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΥΠΟΥ GREGG BRADEN ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ(Ο ΠΑΠΑΡΑΣ Ο ΦΡΟΥΝΤ), Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΤΑ ΟΥΦΟ, Η ΘΕΙΚΗ ΜΗΤΡΑ ΚΤΛ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails