Saturday, June 1, 2013

Γιατί ο κύριος Λόντερ δεν εφαρμόζει τον αντίστοιχο αντιρατσιστικό νόμο και στις ΗΠΑ;


Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα έγραψε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου κ. Ρόναλντ Λόντερ. Με άρθρο του στην ιστοσελίδα τού World Jewish Congress, εξέφρασε την απογοήτευσή του για «τη συνεχιζόμενη αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να υιοθετήσει νέο νόμο για την καταπολέμηση εκφράσεων μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος».


Αλλά, γιατί ο κ. Λόντερ καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να εφαρμόσει τους ευρωπαϊκούς νόμους» και όχι τους αμερικανικούς; Στο κάτω κάτω της γραφής ο ίδιος είναι Αμερικανός (αξιοσέβαστος πολιτικός με μεγάλη φιλανθρωπική δράση) και τα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου είναι στη Νέα Υόρκη. Γιατί δεν αισθάνεται απογοήτευση και για τη συνεχιζόμενη επί 230 χρόνια αδυναμία των ΗΠΑ να περάσουν κάποιον αντίστοιχο νόμο;

Προφανώς, γιατί εκεί το Σύνταγμα –που ορίζει ότι «το Κογκρέσο δεν πρέπει να κάνει νόμο που να περιορίζει την ελευθερία του λόγου»– είναι ιερό, ενώ στην Ελλάδα, Σύνταγμα είναι ό,τι καπνίσει στους διάφορους φανφαρολόγους που το κόβουν και το ράβουν στα μέτρα της συγκυρίας. Επιπλέον, ένας τέτοιος νόμος δεν θα περνούσε ποτέ να σταθεί στα ανεξάρτητα αμερικανικά δικαστήρια.

kathimerini

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails