Thursday, October 29, 2015

Νέος παράνομος αποκλεισμός Βουλευτή της Χρυσής Αυγής: Μήνυση του Ιωάννη Αϊβατίδη κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Νέος παράνομος αποκλεισμός Βουλευτή της Χρυσής Αυγής: Μήνυση του Ιωάννη Αϊβατίδη κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Ο Συναγωνιστής Βουλευτής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, χθες 28/10/2015 υπέβαλλε μήνυση για το αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα της παράβαση καθήκοντος, κατ΄άρθρο 259 Π.Κ. στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Γαλιατσάτο, διότι ο τελευταίος με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παρανόμα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ’40. Η μήνυση κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας και ζητήθηκε η άμεση σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για να προσαχθεί σε Δίκη. Έως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εντοπιστεί και ως εκ τούτου φαίνεται να διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο μηνυθείς Περιφερειάρχης, μη σεβόμενος τη Λαϊκή Βούληση εξαίρεσε τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής παρανόμως από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, στη θέση «Σπηλιά» Κέρκυρας. Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που βεβαίως παρέστη κατά την Τελετή, όπως και πλήθος συναγωνιστών με τις οικογένειές τους, ήδη από την προηγούμενη (27/10/2015) είχε καταθέσει επιστολή στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο που επείχε θέση εξωδίκου προσκλήσεως (ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης αρμόδιας Αρχής, με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός του) για το παράνομο της πράξεως  ενδεχόμενου-διαφαινόμενου αποκλεισμού απο τις τελετές-εκδηλώσεις (δεν απεστάλη σχετική πρόσκληση), εστιάζοντας ειδικότερα στην κατάθεση στεφάνου (οι συμπεριλαμβανόμενοι στον κατάλογο είχαν ειδική θέση έναντι του μνημείου), προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του θεσμικού ρόλου που επιφυλάσσει το Ελληνικό Κράτος.
Ο Περιφερειάρχης  περιφρόνησε και καταστρατήγησε την εξώδικη πρόσκληση, με αποτέλεσμα στις θέσεις των επισήμων για την κατάθεση στεφάνων να υπάρχουν δύο μόνο ειδικές πινακίδες που αφορούσαν αποκλειστικώς και μόνο στη θέση των Βουλευτών Κερκύρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Βάκη και Παυλίδη. Οι εν λόγω, παρεμπιπτόντως αναφέρεται, πως προφανώς σε συνεννόηση με τον ομοϊδεάτη τους Περιφερειάρχη δεν κατάθεσαν επίσης στεφάνι, στο πλαίσιο μίας απέλπιδος προσπάθειας νομιμοφάνειας της διαδικασίας.  Όμως, επειδή δεν γνωρίζουν θα πρέπει να μάθουν πως αυτό δεν οδηγεί σε απαλλαγή, αλλά σε συρροή αδικημάτων, ασχέτως με τη συναίνεση ή όχι των προδιαληφθέντων Βουλευτών.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είναι ο καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμόδιος για να εφαρμόσει το Νόμο (Φ.Ε.Κ. 1488/2006-αριθμ. 52749) περί προσκλήσεων και προβαδίσματος στις  Εθνικές  Εορτές και Τελετές και δεν είναι «οικοδεσπότης» που προσκαλεί κατά το δοκούν. Υπάρχει Νόμος του Ελληνικού Κράτους. Και θα έπρεπε να τον τηρήσει. Τώρα θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες.
Όσον αφορά στην εκδήλωση αυτή καθαυτή, αμαυρώθηκε από υβριστικά και απειλητικά συνθήματα, καθόλη τη διάρκεια της Τελετής, από τους ελάχιστους  γνωστούς-αγνώστους του αναρχικού χώρου και τους νομιμοφανείς αρωγούς τους (ΠΑΜΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ).  Ειδικότερα, κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την κατάθεση στεφάνου από τον εκπρόσωπο της αντιστασιακής οργάνωσης του ΕΔΕΣ εκστομίστηκαν εν χορώ ρυπαρά συνθήματα που αφορούσαν τη Χρυση Αυγή, τον παριστάμενο στην Τελετή Βουλευτή Κέρκυρας, αλλά κυρίως (και αυτό είναι ηθικά ασυγχώρητο) τους αείμνηστους Συναγωνιστές Μάνο Καπελλώνη και Γιώργο Φουντούλη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mhnush-ston-perifereiarchh-ioniwn-nhswn-galiatsato-apo-ton-sunagwnisth-iwan#ixzz3pzW5AzFl

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails