Friday, December 16, 2016

Συγκλονιστική περιγραφή για την βιαιότητα του Αφγανού δολοφόνου - «Από θαύμα ζούσε η 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα»

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κέρκυρας, μετά την είδηση ότι ο 20χρονος, σήμερα, Αφγανός που επιτέθηκε πριν περίπου τρία χρόνια σε μία 20χρονη φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι ο ίδιος δράστης που δολοφόνησε τη 19χρονη κοπέλα από το Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Κατάπληκτος, ένας από τους καθηγητές της 20χρονης, τότε, φοιτήτριας, Σπυριδούλας Χάιδου περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε όταν επισκέφθηκε τη νεαρή Σπυριδούλα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και την προσπάθεια που έκαναν οι γονείς της προκειμένου να ξεπεράσουν το τραγικό βίωμα του παιδιού τους.
 «Ο άνθρωπος αυτός πείναγε για σάρκα και χρήμα. Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το γεγονός που έχει σημαδέψει και μένα» αναφέρει ο καθηγητής Ιστορίας και Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρης Μεταλληνός που εξιστορεί, σαν να ήταν χθες, τα γεγονότα.
«Όταν είδα τη Σπυριδούλα στο νοσοκομείο, πίστεψα πως ήταν θαύμα που ζούσε. Μέσα στα τραύματα και τα κατάγματά του αυτό το παιδί, που ξεχώριζε για τις αρετές του, έδινε κουράγιο στους γονείς του. Τα μάτια της όμως, ο καθρέφτης της ψυχής, ήταν φοβισμένα, έντρομα από τις σκηνές που έζησε…» λέει μεταξύ άλλων ο κ. Μεταλλινός που παράλληλα ξεφυσά και συνάμα αγανακτεί.
«Δεν έχει τι να πει κανείς. Τότε λέγαμε να μην τύχει σε κανέναν, σήμερα μάθαμε ότι ακόμη μία κοπέλα έπεσε θύμα του ίδιου Αφγανού μόνο που τώρα η 19χρονη Γερμανίδα δεν ήταν τόσο τυχερή και βρήκε φρικτό τέλος» αναφέρει ο καθηγητής της Σπυριδούλας.
Μετά το άκουσμα της είδησης η Κέρκυρα είναι «μουδιασμένη». Στα καφέ, στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου, όλοι συζητούν για το περιστατικό που σημάδεψε τότε το νησί.
Οι φοιτήτριες μιλούν ψιθυριστά. Προσπαθούν να εντοπίσουν σε ποιο σημείο είχε γίνει το συμβάν για να το αποφύγουν. Τα Μουράγια, κοσμικό τουριστικό σημείο που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι, το χειμώνα κρύβουν σκιές, είναι σκοτεινά, ενώ τα απότομα βράχια απ' όπου πέταξε τότε ο Αφγανός την 20χρονη φοιτήτρια από ύψος εννέα μέτρων, μοιάζουν πιο άγρια. 
«Η Σπυριδούλα κατάφερε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της και ξαναγύρισε στην πατρίδα της την 'Άρτα υγιής και αρτιμελής. Αυτό που δεν ξέρω αν και το εύχομαι είναι πως θα βγάλει από την ψυχή της αυτό που έζησε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια της στο νοσοκομείο… «κύριε καθηγητά φοβάμαι πολύ τι θα γίνει όταν βγει από τη φυλακή…» λέει ο κ. Μεταλληνός και εύχεται «να ήταν αλλιώς τα πράγματα και να μην είχαμε άλλα θύματα».
Χθες αργά το βράδυ η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας έστειλε στη Γερμανία όλα τα στοιχεία που είχε για τον Αφγανό δράστη, τον οποίο αναζητούσαν οι ελληνικές αρχές από το Νοεμβρίου του 2015, μετά και την άρση της αποφυλάκισης του από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails