Thursday, January 5, 2017

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...Φαρμάκι πλέον ο καφές: Θα τον πληρώνουμε έως και 20% ακριβότερα

Η μεγαλύτερη επιβάρυνση αναμένεται στον επεξεργασμένο καφέ που πωλείται στα καταστήματα λιανικής - Στα 10 λεπτά εκτιμάται η επιβάρυνση σε καφετέριες και σημεία εστίασης

Πικρό καφέ κέρασε η κυβέρνηση πολίτες και επιχειρήσεις του κλάδου με την απόφασή της να επιβάλει από την 1η Ιανουαρίου Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 4 ευρώ ανά κιλό στο στιγμιαίο καφέ, 3 ευρώ ανά κιλό στον επεξεργασμένο καφέ και 2 ευρώ ανά κιλό στον ωμό, μη καβουρδισμένο καφέ.

Η επιβάρυνση αυτή αναμένεται, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, να αυξήσει την τιμή κατά 20% στον επεξεργασμένο καφέ που πωλείται στα καταστήματα λιανικής.

Μικρότερη θα είναι η επιβάρυνση στα σημεία εστίασης και τις καφετέριες καθώς εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα  των 0,10 ευρώ ανά φλιτζάνι.

Την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς καταγγέλλουν ότι στο Φύλλο της Κυβερνήσεως που προβλέπει την αύξηση της τιμής του καφέ αναφέρεται ότι όλες οι βιοτεχνίες και τα καφεκοπτεία υποχρεούνται να δηλώσουν τα αποθέματά τους ώστε να επιβληθεί αναδρομικά ΕΦΚ ωστόσο εξαιρεί από τη φορολόγηση των αποθεμάτων τα σούπερ μάρκετ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails